fredag 26 oktober 2012

Mordförsök på dr Denis Mukwege






När jag nu i morse kom in på Facbook fick jag nästan genast syn på en uppdatering från Värma Liten som meddelade att doktorn och den drivande kraften på Panzisjukhuset i Kongo, Denis Mukwege utsatts för ett mordförsök.

Flera män hade brutit sig in i hans hus, skjutit ihjäl en säkerhetsvakt samt tagit doktorns döttrar och en vän till dem som gisslan! Förutom den tragiskt dödade vakten har vad jag förstår de andra klarat sig utan fysiska skador.

Där ser man vad vissa är beredda att ta sig till för att kunna fortsätta förnedra, plåga, terrorisera kvinnor!

Det blir kanske lite besvärligt när det finns en man som outtröttligt hjälper kvinnor tillbaka till livet (tillsammans med många fantastiska medarbetare givetvis!) efter de fullkomligt vedervärdiga våldtäkter de utsätts för. Att han nu dessutom har blivit så pass känd "ute i världen" och får tala t.o.m. i FN gillas givetvis inte av alla...

(Samtidigt är det ju, nästan, lite "kul" att se att de inser att han är så viktig att han bör mördas...)

Jag återkommer kanske till detta när mer nyheter kommit. Undrar ni mer just nu så gå t.ex. in på Kyrkkaffebloggen eller PMUs hemsida .

Och så - givetvis - BE för dr Denis Mukwege med familj och personal! Be för säkerhetsvaktens familj. Be för Panzisjukhuset och dess arbete.

Allt gott!
Eva

Inga kommentarer: