fredag 20 juni 2014

Jaha....Det var det där med att "starta om" den här bloggen.....

Väldigt många tankar finns, ibland rätt färdiga som blogginlägg, men blir tyvärr inte alltid nerskrivna. Ska försöka bättra mig....

Det som snurrar i huvudet mycket nu är det faktum att Sverige/Sveriges befolkning som ser sig som ett så "liberalt" land, ett land där man är fri att tycka och tänka som man vill, ändå är så begränsat i just tyckande.

Det har uppstått ett nytt uttryck, "toleransens intolerans", som jag tycker är oerhört bra! Jag kommer med största sannolikhet att skriva mer om det, för det är något som "stör" mig väldigt, det där att du i din strävan efter att godkänna alla tankar/idéer utesluter vissa.

Men nu är det midsommar!

Jag har ju lite allmänt svårt för s.k. "familje-/vänhelger,,,, I de flesta fall kan jag gå till den religiösa delen av helgen, men det är svårare nu.

Fast i och för sig....... I kyrkoåret är detta dagen/helgen för en av mina "hjältar" vars liv berättas lite om i Bibeln. (Ska man säga "hjälte" så är ju Jesus nr 1 dock): Johannes Döparen.

Jag tänker mycket på honom numer. Han var den som sa' en hel del som många inte ville höra.... Och han blev dödad för det....

Så säger man i vårt land, Sverige, att SÅ händer inte här! Då skulle jag vilja uppmana till eftertanke..... Gör det inte? "Får" man verkligen tycka och tänka och uttrycka vad man vill i vårt land utan att bli utmobbad på ett eller annat sätt?

Jag tycker inte det. Och jag tror att vi behöver nutida "johannesar".

Allt gott!
Eva

1 kommentar:

Första året i Hjo sa...

Tror det är så att det gäller att uppträda politiskt korrekt. Annars är man en konstig kropp i Sverige. Nu är det t ex populärt att betala skatt igen, mycket skatt, den ena vill betala mer än den andra. Mona Sahlin for president!